Menweekend 2016
Wedstrijd Heesch december 2016
Kinderringsteken februari 2017

Mennen is in het algemeen het rijden met paard en wagen, kar, wagen of koets (een "aanspanning") waarbij een samenwerking gevonden moet worden tussen paard en menner.

De discipline 'mennen' bestaat uit drie onderdelen: dressuur, vaardigheid (Puntenproef) en samengesteld mennen. Er kan worden gereden met een enkelspan, tweespan, tandem of vierspan, zowel met pony's als met paarden.

Dressuurwedstrijden

Bij de dressuurwedstrijden wordt er, net als bij de dressuur onder het zadel, een proef gereden in de klasse
B (Beginner),
L (Licht),
M (Midden),
Z (Zwaar)
en ZZ (dubbel zwaar).

Vaardigheidswedstrijden

Bij de vaardigheidswedstrijden is er een parcours uitgezet dat is afgebakend met menkegels. Op iedere kegel ligt een bal. De menner moet zijn span door dit parcours sturen, zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner! Vaardigheidswedstrijden kunnen gereden worden in de klasse L (Licht), M (Midden) en Z (Zwaar).

Samengestelde menwedstrijden

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie proeven:
een speciale dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. De marathon bestaat uit 3 of 5 trajecten waaronder een hindernistraject en dat is een echte publiekstrekker. Vooral waterhindernissen zorgen voor veel spektakel! Samengestelde menwedstrijden zijn ingedeeld in de klassen 1, 2, 3 en 4.

Mendurance

Een afstandsrit over 25, 50 of 75 KM